Kategorier
Shopping i Beijing

Hongqiao Pearl Market

Hongqiao Pearl Market erbjuder inte bara pärlor och juveler som namnet antyder. Det fyra våningar höga jättehuset innehåller allt ifrån DVD-spelare och datautrustning till märkeskläder och skor. Man kan också besöka en större fiskmarknad där restaurangägare runt om i Beijing brukar handla. Saknar man något kan det ibland tillverkas där och då. Letar du exempelvis efter en särskild Gucciväska och den inte finns, dröjer det inte länge förrän du står med väskan i din hand. Att handla i Kina är inte som att handla i Sverige. Har man barn med sig ska man inte missa barnmarknaden som ligger strax bakom pärlmarknaden. Här finns alla upptänkliga leksaker.

När det kommer till pärlor finns det alla sorter och i närmast oändliga mängder. När man rör sig upp genom huset märker man att priserna förändras kraftigt. På våning tre hittar man relativt billiga pärlor av sämre kvalitet. Uppe på plan fyra ökar priset. Här kan man hitta riktigt exklusiva varor. Glöm inte att alltid pruta ner priset, annars kan man lätt betala ett överpris här. Även om man inte tänker handla pärlor är en rolig upplevelse att få se hur många sorter som finns och förstå vad det är som gör att en pärla kan kosta 10 kronor och en annan 10 000. Förutom pärlor finns juveler av olika slag, jade

Hongqiao Pearl Market ligger i Tiantan Donglu, nära Himmelens tempel och mitt emot Tiantan-parken. Man räknar med att över en miljon människor besöker pärlmarknaden varje år. Räkna med att det tar några timmar att ta sig igenom marknaden. Inte bara för att det är stort utan för att det finns så mycket. Det är svårt att lämna marknaden tomhänt! Försök ta reda på vilka priser som är rimliga innan du besöker marknaden. På så sätt är det lättare att pruta priset. Många gånger kostar en vara inte mer än 10 procent av det angivna priset.