Kategorier
Besök Beijing

Flyg i Beijing

Beijing har den största internationella flygplatsen i landet och i hela asien. Den är belägen i nordöstra delen av Shunyi-distriktet, ungefär 3 mil från centrum. Från flygplatsen tar man sig in till olika destinationer i stan med flygbuss. Det går också en särskild tunnelbanelinje raka vägen från flygplatsen till centrala Beijing. Utanför entrén trängs taxibilarna. Här är det bra att dubbelkolla att taxin har licens. Annars kan priset snabbt rusa iväg.

Det går direktflyg till Beijing vilket är bekvämt. För att resa till Kina behövs ett visum. Det är bra att vara ute i god tid när man ansöker om visum även om det inte behöver ta mer än tre till fyra arbetsdagar för att färdigställa. Ett turistvisum gäller i 60 dagar. Man har då möjlighet att lämna landet vid ett tillfälle. För att kunna ansöka om ett ”multiple” visum, som ger utrymme till flera utresetillfällen, måste man kunna visa upp att man varit i Kina minst två gånger tidigare. När man kommer till Kina kontrolleras passen noga och det kan ta lite tid. Man kan ha i åtanke att det passerar närmare 80 miljoner människor varje år. I det perspektivet går det snabbt. I samband med OS fick flygplatsen ytterligare en terminal, som räknas som världens femte största byggnad. Inom terminalen finns en del som kallas för det globala köket. Här finns mer än 72 olika restauranger. Det finns också ett stort antal affärer, banker och lounger. År 2017 kommer Beijing att ha ytterligare en flygplats och den beräknas bli den största i världen. Den nya flygplatsen ligger 4 mil söder om Beijing och ska avlasta det stora trycket av anländande passagerare.

Det kan vara bra att vaccinera sig innan man flyger till Kina eftersom det på vissa ställen finns mycket myggor. Flera vaccinationer innebär mer än en spruta, så här är det viktigt att planera noga.