Kategorier
Sevärdheter i Beijing

Botaniska trädgården

Det är många som väljer att resa till just Beijing på trädgårdsresa och det är inte så konstigt. Såväl runt om som i staden finns nämligen otaliga parker där man kan strosa runt i många timmar. Den största parken ligger nordväst om staden vid de västra bergen och kallas för Botaniska trädgården. Med sina 500 000 kvadratkilometer har parken plats för många olika växter. Trädgårdsmästarna som har ansvar för att sköta parken menar att det finns över 6000 arter. Med årtidsväxlingarna skiftar parken karaktär och färg, därför kan det om man är trädgårdsintresserad vara roligt att besöka parken vid olika tider på året. Parken är uppdelad i flera olika teman. Under en promenad hinner naturen ändra sig och byta färg flera gånger.

Man behöver inte vara trädgårdsintresserad för att njuta av den vackra parken. Det är fantastiskt att bara vistas i den vackra miljön. Blir man trött finns flera små tehus där man kan sätta sig ner och vila och njuta av hälsobringande kopp te. I parken finns även flera historiska sevärdheter som tempel och paviljonger.

Inne i parken finns ett stort växthus. Det finns de som menar att det är den största sevärdheten. För att gå in i växthuset behöver man en särskild biljett. Växthuset öppnades för besökare år 2000. Här presenteras växter i fyra olika delar: Tropisk regnskog, ökenplantor, olika årstider och till sist en del som är öppen för varierande teman. Det bedrivs mycket forskning i botanik i parken. Utöver turister reser forskare hit för att ta del av spännande nya idéer. Få parker i världen kan mäta sig med Botaniska trädgården i Beijing.

Det finns två ingångar till parken Xianshang Nanlo och Xiangui Lu. Det går bra bussförbindelser som stannar. Är man osäker på bussystemen är taxi inte dyrt. Det är omöjligt att hinna ta del av hela trädgården under en dag. Den Botaniska trädgården i Beijing är en plats man återvänder till.