Kategorier
Information

Guide i Beijing

En egen personlig guide i Beijing kan förbättra din totala upplevelse på resan. Guiden hjälper till med allt från transporter, köpa biljetter till att beställa in god mat.

När man reser till ett främmande land kan det ibland vara ganska svårt att ta sig fram och klara sig helt på egen hand. Många väljer att åka på en gruppresa tillsammans med ett större antal andra svenska turister och en reseledare. Då slipper man tänka på alla praktiska problem som kan uppstå eftersom reseledaren ordnar allting åt en. Nackdelen är att man lätt hamnar som i en bubbla och glider omkring som om man vore isolerad från verkligheten. Många gillar det förstås, tycker det är behagligt, och kan inte tänka sig något annat sätt att resa.

Det är dock ändå väldigt många som aldrig kan tänka sig att åka på en gruppresa, men ändå känner sig lite osäkra på om de klarar av att resa helt på egen hand. Kanske du som läser detta är en av dem?

Då kan lösningen vara att ha en egen personlig guide. Det är en person som följer med dig och ditt sällskap, dit du vill. Du bestämmer vad du vill göra och du bestämmer när det är dags att stanna till för lunch. Ingen grupp att ta hänsyn till över huvud taget. Det fungerar precis som om du och dina vänner eller familj reser själva, men ni har en guide med er som sköter om allt det praktiska. Beställer in mat, ordnar med taxi, köper biljetter åt er, till och med hjälper er att pruta. Och tro mig, det kan gå riktigt hett till när två kineser ska göra upp om affärer. Men det är helt normalt. ?

Er guide i Beijing kan förstås föreslå allting om ni själva inte vet vilka platser ni vill besöka.

Guider i Beijing kan man boka genom olika resebyråer i Beijing. Ibland kan hotellet man bor på hjälpa till, annars får man leta upp en större resebyrå där de pratar engelska.