Kategorier
Barer i Beijing

Barer i Beijing

Barer i Beijing finns samlade i ett par områden. Det mest kända och äldsta området kallas för Sanlitun. Här finns ett stort antal barer samlade på ett område som är några kvadratkilometer. Sanlitun ligger öster om tunnelbanestationen Dongsishitiao, och därifrån tar det ca en kvart att gå till fots till barområdet.

Sanlitun Lu är den mest kända bargatan i hela Beijing, och det är förmodligen dit taxichauffören kör dig om du åker taxi till Sanlitun. Gatan är full av olika barer, och de har även inkastare som hemskt gärna vill att du ska besöka just deras bar. Det är bara att gå förbi, eller gå in för den delen, om det verkar bra. Eftersom väldigt många västerlänningar kommer hit, så har det även medfört att tiggarna kommit hit, vilket kan vara lite tråkigt.

Många av ställena är väldigt små, och man sitter trångt. Ibland finns det särskilt bekväma avdelningar, men för att få komma in där måste man köpa dricka för minst en viss summa. Det kan vara lite lurigt att förstå ibland, och personalen lyckas inte alltid så bra med att förklara det på engelska.

Barerna i Beijing är inte billiga. En öl kan kosta 40-50 kronor, och även läskedryck är dyrt.

Houhai heter ett annat bardistrikt i Beijing. Houhai är egentligen namnet på en av de konstgjorda sjöarna som ligger strax norr om Förbjudna staden och Beihai Park. Miljön här är traditionellt vacker och man har lyckats bevara hutong-samhället genom att göra det till en turistattraktion. Här finns inte riktigt lika mycket västerlänningar som i Sanlitun, och stämningen är rent generellt lite lugnare.