Jag vill läsa om visum och uppehållstillstånd

Vill man bosätta sig i Beijing måste man antingen vara student eller ha ett jobb. Det går inte att bara åka dit och leva som en turist i flera år. Ett vanligt turistvisum till Kina gäller normalt i 90 dagar, men man kan få upp till 180 dagar i ett sträck om man ber om det.

Den vanligaste metoden om man vill stanna längre i Beijing är att börja studera kinesiska eller att försöka hitta ett jobb i Beijing, ofta som engelsklärare.

Tyvärr går det inte längre att komma till Kina på turistvisum och sedan ansöka om ett arbetsvisum när man väl är där. De vill att man ska ha det klart innan man reser till Kina. Man kan alltså riskera att få åka ut ur landet för att få sitt arbetsvisum, och sedan resa tillbaks igen.